2017-03-24 16:10

Temporent gav extra betänketid till AstaZero

Det kan finnas många anledningar att hyra sitt temporära kontor istället för att bygga ett permanent. När AstaZero startades för snart tre år sedan var det för att få extra tid att tänka på vilka behov av kontorslokaler man skulle ha efter några år.

AstaZero är en testanläggning inom området trafiksäkerhet som ägs av industriforskningsinstitutet Rise och Chalmers Tekniska Högskola. Namnet står för Active Safety Test Area och Zero syftar på 0-visionen, alltså visionen att ingen skall dödas i trafiken.

Prioriterade verksamheten

"När AstaZero startades för snart tre år sedan visste ingen i vilken riktning företaget skulle utvecklas. Någon liknande anläggning fanns inte någon annanstans så det var helt obruten mark," säger banchef Håkan Andersson och fortsätter:

"Som nystartat företag inom ett helt nytt område ansågs det klokt att använda startkapitalet till att bygga en så attraktiv testanläggning som möjligt som skulle tilltala våra kunder istället för att lägga det på en dyrbar kontorsbyggnad. I synnerhet eftersom vi då inte visste vad en sådan skulle innehålla på lite sikt. I det läget valde vi att satsa på att hyra ett temporärt kontor av Temporent vilket gav oss extra tid att tänka på vad vi behövde i framtiden. Bygger man en dyrbar permanent kontorsbyggnad måste det ju bli rätt," säger Andersson.

Nu har den första hyresperioden avslutats och kontorsbehoven börjar klarna, men man har ändå valt att ge sig ännu mer betänketid genom att inleda en andra hyresperiod med oss. AstaZeros kunder använder byggnaden främst som en mötesplats och ett ställe där man äter mat, så företaget har därför valt att satsa ännu mer på just de funktionerna och bygger om med fler mötesrum i olika storlekar och en ny köksdel.

Enkelt att förändra

"I samband med ombyggnaden är det en stor fördel att kontoret är flexibelt och enkelt att förändra. Totalytan blir densamma som tidigare men dispositionen blir helt ny. Fler mötesrum, bland annat en stor lokal som rymmer ett 25-tal deltagare, ett nytt kök som kunderna kan använda och ytterligare en trappa till andra våningen är några av förändringarna vi gör. Vi har hört från killarna som bygger om att modulerna är mycket lättarbetade och alla mått och detaljer stämmer alltid perfekt. Nu kan vi vara tacksamma för att vi valde ett hyreskontor från början, när vi ser hur mycket som behöver anpassas till kundernas önskemål, säger Andersson.

Verksamheten vid AstaZero har utvecklats från att "hyra ut asfaltsytor" till betydligt mer sofistikerade tjänster. När en kund kommer och vill testa en ny säkerhetsdetalj tar ingenjörerna på AstaZero först reda på hur en test skall gå till, sen genomför man själva provningarna och till slut rapporterar man provningsresultatet till kunderna, alternativt levererar färdiga analyser av resultaten.

Behöver du hjälp med att hitta rätt modulsystem?

Hitta din kontakt

 • Väst
  Tomas Paulsson
  Väst
  Tomas Paulsson
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Regionkontoret är placerat i Gråbo. Regionen täcker hela västra Sverige från Halland till och med Värmland.
 • Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Region Öst-Norr sträcker sig från Slussen i Stockholm, norr om Mälaren t.o.m. Dalarna och Gävleborgs län. Huvudkontor i Upplands Väsby.