2016-05-09 10:05

KLOSS skola – av elever, för elever

För att ytterligare möta de behov som finns på marknaden av funktionella skolmoduler har Temporent tillsammans med skolpersonal, föräldrar och elever tagit fram en ny modultyp med större kapprum och möjlighet till fler funktionella rum för skolorna.

- KLOSS utmärker sig genom sina stora, ljusa utrymmen där entrén är belägen på framsidan tillsammans med grupprum, som i sin tur står i direkt förbindelse med klassrummen som ligger i den bakre delen av modulen, förklarar Fredrik Magnusson, Produktansvarig för KLOSS på Temporent.

Behovet av moduler för skoländamål är stort och ökar, inte minst med tanke på den tilltagande flyktingströmmen, då barn med kort varsel placeras i kommunerna runt om i Sverige. Detta sätter press på kommunerna att öka kapaciteten snabbt.

- Det kan finnas en risk för kommunerna i att utöka sitt bestånd av permanenta lokaler för snabbt, för att öka kapaciteten. Det kan bli kostsamt att bygga nytt när behovet kan se helt annorlunda ut om några år. Därför är det smart att kunna använda sig av ändamålsanpassade temporära moduler, säger Fredrik Magnusson.

Temporent arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra de befintliga modulerna när det kommer till tillgänglighet, isoleringsprodukter, ventilationssystem och annat, för att hela tiden kunna möta de föränderliga behov som uppstår på marknaden.

- KLOSS SFE är en modultyp som ökar modulbeståndets flexibilitet och därmed stärker möjligheterna för KLOSS att vara konkurrenskraftig på modulmarknaden i många år framöver, avslutar Fredrik Magnusson.

Behöver du hjälp med att hitta rätt modulsystem?

Hitta din kontakt

 • Väst
  Tomas Paulsson
  Väst
  Tomas Paulsson
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Regionkontoret är placerat i Gråbo. Regionen täcker hela västra Sverige från Halland till och med Värmland.
 • Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Region Öst-Norr sträcker sig från Slussen i Stockholm, norr om Mälaren t.o.m. Dalarna och Gävleborgs län. Huvudkontor i Upplands Väsby.