2017-03-24 15:51

Flexibel inramning skapar inspirerande arbetsmiljö

Våra moduler skapar en inramning av arbetsplatsen i linje med moderna krav, önskemål och behov. Vi skräddarsyr lokalerna både när det gäller antal kvadratmeter och längden på hyresperioden. Kunden får uppdaterade lågenergilösningar, ljusa lokaler och en intelligent styrning av inomhusklimatet.

Flexibilitet och möjlighet till snabba förändringar är inte bara viktiga egenskaper på det moderna kontoret, utan också absolut nödvändiga krav på den fysiska inramaningen av arbetet. Därför är våra moduler skräddarsydda efter kundens behov och önskemål.

Lätt och billigt att skala upp eller ner

- Ofta kräver arbetets natur en flexibel fysisk inramning med ytor för vila, livlig telefonaktivitet och möten. Samtidigt ändras behovet av inredning och antal kvadratmeter från vecka till vecka, så att ett rum lätt och snabbt kan förvandlas för att passa andra funktioner, säger Erik Gutenvik, VD Temporent.

- Med hyrda moduler är det både snabbt och kostnadseffektivt att skala upp eller ner antalet kvadratmeter eller ändra inredningen för att matcha nya eller ändrade arbetsuppgifter. Det är en typ av flexibilitet som kan vara mycket svårt att uppnå i en permanent byggnad utan att det leder till onödigt dröjsmål eller orimliga merkostnader, fortsätter han.

Inget energislöseri eller onödiga driftskostnader

Våra moduler är nyckelfärdiga inom sex veckor från att hyresavtalet undertecknats och bygglov är beviljat. Vi ansvarar också för såväl leverans som konfiguration av modulerna. Dessutom arrangeras modulerna för att matcha kundernas önskemål, behov och bygglovskrav.

Det betyder att kontorsmoduler kan byggas med förnybara energilösningar som värmepumpar och solceller. Dessutom med mekanisk ventilation och integrerad kylning, framtidssäker isolering av golv, väggar och tak samt rörelsestyrd belysning och automatisk värmereglering.

- Med intelligenta system är det enkelt att optimera energianvändningen. Samtidigt har modulerna den fördelen att de är bara används så länge som de behövs. Byggherren undviker överanvändning av energi och extra driftskostnader som normalt uppstår när en byggnad inte används på grund av utflyttning och väntetid mellan hyresgäster, berättar Erik Gutenvik och fortsätter:

- Vi förespråkar långsiktiga, hållbara lösningar och utvecklar våra modulsystem med en helhetssyn som tar hänsyn till både välbefinnande, miljö och ekonomi. Det är vår erfarenhet att miljövänliga moduler är en vinst inte bara för miljön utan även för företaget som får ett bra inomhusklimat och låg värmekostnad på köpet, avslutar han.

Behöver du hjälp med att hitta rätt modulsystem?

Hitta din kontakt

 • Väst
  Tomas Paulsson
  Väst
  Tomas Paulsson
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Regionkontoret är placerat i Gråbo. Regionen täcker hela västra Sverige från Halland till och med Värmland.
 • Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Region Öst-Norr sträcker sig från Slussen i Stockholm, norr om Mälaren t.o.m. Dalarna och Gävleborgs län. Huvudkontor i Upplands Väsby.