2019-03-18 10:43

Vårdcentralen i Mullsjö stannar inom kommunens gränser

Man kan lösa problem bra och man kan lösa dem dåligt.

När det i november förra året visade sig att vårdcentralens lokaler i Mullsjö kommun var undermåliga och orsakade hälsoproblem hade ett mindre lyckat scenario varit att tvinga iväg invånarna till en grannkommun - något som hade kunnat orsaka en massa besvär för, inte minst, äldre eller rörelsehindrade.

Istället tänkte man till och kunde lösa situationen på ett smidigare och mer kostnadseffektivt sätt, tack vare att man redan hade moduler i serien KUBIK från Temporent stående. Modulerna som hittills fungerat som kontorsbyggnader för skolpersonal och rektorer från Trollehöjdskolan, var nu på väg att lämnas tomma efter att skolan är färdigrenoverad, och här tänkte man ”ut ur boxen” och kom fram till att lokalerna skulle kunna fungera utmärkt som vårdcentral.

Wilhelm Lundberg, fastighetsingenjör i Mullsjö kommun berättar om beslutet:

- Det här är en kommunangelägenhet, och något vi vill erbjuda invånarna så att de inte ska behöva ta sig så långt. Dessutom var det här det absolut snabbaste och kostnadseffektiva sättet att lösa situationen på. Det har inte tagit mer än knappa fyra månader att ro projektet i land.

Tack vare detta kan mullsjöborna se fram emot en fin och fungerande, tillfällig vårdcentral som står färdig vid påsk, med en bottenvåning till alla de besökande och en övervåning för kontor och telefonrådgivning.

Wilhelm Lundberg har bara gott att säga om samarbetet med Temporent:

- Processen har fungerat utmärkt och Temporent har varit både lyhörda och lätta att samarbeta med. Detta i kombination med klockrena leveranser har gjort att förloppet har fungerat hur bra som helst och vi har kunnat lösa en ganska speciell och udda situation på bästa tänkbara sätt.

Fler sätt att använda Temporentlokaler