Universitetssjukhuset i Malmö

Universitetssjukhuset i Malmö genomgår fram till 2023 en omfattande modernisering. Visionen är ett sjukhus i världsklass, och projektet följs noggrant av projektorganisationen från närliggande kontorsmoduler från Temporent, där cirka 150 personer beräknas ha sin arbetsplats. Projektkontoret huserar i marknadens största paviljonger på tre våningar som är specialdesignade av White Arkitekter.

Sjukhuset är beläget centralt i Malmö, och projektorganisationens nya kontor ligger i sjukhusområdet. Området var redan tätbebyggt, och man behövde flexibla och rymliga kvadratmeter för projektkontoret på ett relativt litet markområde. Det behövdes en lösning som gav plats för många människor att arbeta. Det har Temporent kunnat tillgodose med vår modul RYMD, som är marknadens största. Med sina 14 meter har man möjlighet att skapa både små kontor och öppna planlösningar med en öppen och ljus känsla. Det är en bra lösning för projektorganisationen som behöver flexibla och funktionella lokaler tills sjukhuset är färdigbyggt.

"Det finns ofta en hel del motstånd mot att flytta till aktivitetsbaserade kontor, så även i vår organisation. Men när vi flyttade in i Temporents moduler, ändrades det snabbt och personalen är nu mycket positiva till flytten. Modulernas flexibilitet och utrymmen fungerar riktigt bra för de behov vi har i organisationen, som behöver plats för möten, föreläsningar och information", säger projektledare Kristina Olofsson på Region Skåne.

Region Skåne vill att projektkontoret skall vara ett gott exempel för andra kontor. Projektet skall visa hur man kan minska ytan men öka kvaliteten på administrativa lokaler. Lösningen från Temporent visar att man kan använda standardmoduler för att skapa välkomnande och funktionella lokaler som är anpassningsbara för olika behov.

Läs mer om RYMD för kontor

Behöver du hjälp med att hitta rätt modulsystem?

Hitta din kontakt

 • Väst
  Tomas Paulsson
  Väst
  Tomas Paulsson
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Regionkontoret är placerat i Gråbo. Regionen täcker hela västra Sverige från Halland till och med Värmland.
 • Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Region Öst-Norr sträcker sig från Slussen i Stockholm, norr om Mälaren t.o.m. Dalarna och Gävleborgs län. Huvudkontor i Upplands Väsby.