Futurumskolan

Vi är mycket nöjda med tiden i de temporära lokalerna. Det har fungerat alldeles utmärkt.

Futurumskolan är Håbo kommuns största skola. Här går sammanlagt över 800 elever från F-klass till 9:an. Skolan består av två ursprungliga byggnader som byggdes i början av 70-talet och som senare även har byggts ihop.

- Under 2010 började man ana att allt inte stod rätt till med inomhusluften i den delen av skolan. Alltfler mådde dåligt. Det ledde till en utredning av byggnaden som visade på en lång rad brister. Det var bland annat fukt i grunden och läckage och kondens i taket.

- Efter utredningen insåg man att det krävdes en totalrenovering. Förhoppningen var från början att den skulle kunna genomföras i etapper och att man på så vis skulle slippa en evakuering. Men det gick inte. När problemet blev känt var det ingen som ville jobba vidare i de gamla lokalerna. Det blev helt enkelt nödvändigt att hyra tillfälliga lokaler.

- Därmed blev det också väldigt bråttom, men det visade sig svårare än vi trodde att hitta tillräckligt med lokaler. Efter en rundringning visade det sig att Temporent var då de enda som klarade en så stor och snabb etablering. Och på bara 10 veckor reste de ett nytt skolhus med sammanlagt tio klassrum och ett personalrum. Hela projektet genomfördes problemfritt.

- I början var det de som trodde att de nu skulle få arbeta i baracker eller byggbodar, men snart insåg de att detta var riktiga skolmoduler, fullständigt anpassade för undervisning. Skolan är snart färdigrenoverad och det är dags att flytta tillbaka. Vi är mycket nöjda med tiden i de temporära lokalerna. Det har fungerat alldeles utmärkt.

Linda Sjöborg, fastighetschef, Håbo Kommun

Futurumskolan, Håbo
KLOSS
21 moduler, 480 m²

Hitta din kontakt

 • Väst
  Tomas Paulsson
  Väst
  Tomas Paulsson
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Regionkontoret är placerat i Gråbo. Regionen täcker hela västra Sverige från Halland till och med Värmland.
 • Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Region Öst-Norr sträcker sig från Slussen i Stockholm, norr om Mälaren t.o.m. Dalarna och Gävleborgs län. Huvudkontor i Upplands Väsby.

Behöver du hjälp med att hitta rätt modulsystem?

Läs mer om modulsystem för skola