Temporent bygger upp Barkarbystadens första skola

I Karlslundskolan bedrivs nu både förskola och skola. Det finns även ett skolkök och ett aktivitetsrum/gymnastiksal med dusch.

Barkarbystaden växer snabbt, efter hand som allt fler hus blir färdigbyggda. Det innebär också att behovet av skolor växer. Under sommaren 2013 byggde därför Temporent upp Karlslundskolan, som står klar sedan i augusti och har plats för 100 förskolebarn och 50 elever på 1600 m².

Uppdragsgivaren Järfälla kommun var måna om att skolan skulle vara färdig i tid för att möta behovet av skolplatser.

- Det har fungerat mycket smidigt att få klart skolan på kort tid. Det hjälpte mycket att Temporent såg till att få allt rätt på en gång och var med hela tiden i processen för att se till att även småsakerna fungerade, säger Ian Craig, Projektledare på Järfälla Kommun.

Kommunen och Temporent lägger nu sista handen vid hur nästa del av skolan ska se ut. Modulerna som ska användas till den levereras till sommaren, och sedan ska skolans nya etapp två öppna till höstterminen 2014 med plats för ytterligare 100 förskolebarn.

I Karlslundskolan bedrivs nu både förskola och skola. Det finns även ett skolkök och ett aktivitetsrum/gymnastiksal med dusch.
- Det är väldigt ljusa och fräscha lokaler som vi fått. Det har varit ett jättebra samarbete som gjort att allt gått väldigt smidigt, säger Kicki Beck, intendent på Karlslundskolan.

Karlslundsskolan
System: KLOSS
35 moduler, 1600 m²

Se filmen från skolan

Läs mer om våra skollokaler

Hitta din kontakt

 • Väst
  Tomas Paulsson
  Väst
  Tomas Paulsson
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Regionkontoret är placerat i Gråbo. Regionen täcker hela västra Sverige från Halland till och med Värmland.
 • Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Region Öst-Norr sträcker sig från Slussen i Stockholm, norr om Mälaren t.o.m. Dalarna och Gävleborgs län. Huvudkontor i Upplands Väsby.