Osbecksgymnasiet

– Det vi är lite tagna över är att det är så fina lokaler, även om de ska vara tillfälliga. Vi håller på att bo in oss nu och vi ska vara inflyttade i de ombyggda lokalerna i februari, men för vår del gör det inget om det drar ut på tiden, säger Rosa Aarnes, biträdande rektor vuxenutbildningen.

Det första spadtaget för ombyggnaden av Osbecksgymnasiet togs den 1 juli 2015.Ombyggnaden ska bli klar i olika delar vara slutgiltigt färdig 2017. Under tiden hyr kommunen evakueringslokaler i fyra flyglar som etablerats på skolans tidigare parkering.

De tillfälliga lokalerna har satts på plats och hyrs ut av Temporent, som byggt samman modulerna på plats. Det är även de som svarar för service av lokalerna under uthyrningen.

– Det är skolsalar, grupper och toaletter som vi levererar färdiga och som sedan ska fungera med vatten, avlopp, el och datornätverk, säger Tomas Paulsson, regionchef på företaget.

– Många tror det är byggbaracker för den fyrkantiga formen. Men vi kan inte sätta upp skräp. Vi har byggt ihop en helt ny skola på två och en halv månad. Det här är byggnader som uppfyller nybyggnadskrav för att det ska vara bra ventilation, ljud och ljus i lokalerna, säger Tomas Paulsson.

Han anser att baracker är ett gammalt begrepp som inte passar in på vad de hyr ut och tror det bygger på gamla uppfattningar.

Osbecksgymnasiet
System: KLOSS & KUBIK
30 + 10 moduler, 1680 m²

Läs mer

Skollokaler

Behöver du hjälp med att hitta rätt modulsystem?

Hitta din kontakt

 • Väst
  Tomas Paulsson
  Väst
  Tomas Paulsson
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Regionkontoret är placerat i Gråbo. Regionen täcker hela västra Sverige från Halland till och med Värmland.
 • Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Öst-Norr
  Lars Lagerström
  Sälj/Marknad
  Regionchef
  Region Öst-Norr sträcker sig från Slussen i Stockholm, norr om Mälaren t.o.m. Dalarna och Gävleborgs län. Huvudkontor i Upplands Väsby.