Snabba sommarlovsbyggen i Härryda

Härryda kommun utanför Göteborg har, precis som många andra kommuner, svårt att förutse elevtillströmningen till sina skolor. Därför behöver man emellanåt komplettera med tillfälliga skollokaler.

Under somrarna 2017 och 2018 fick Temporent i uppdrag att komplettera två av skolorna med ytterligare lokaler. Båda byggdes under loven och stod färdiga lagom till höstterminens start. Djupedalsskolan fick en byggnad med tre extra klassrum, grupparbetsrum och toaletter. Furuhällsskolan fick en fritidsbyggnad med två större lokaler, toaletter och grupprum.

– Temporent stod för ritningar, bygge och specialistkonsulter för bl. a. brand, berättar Anders Johansson, Projektledare Härryda kommun. Vi hade våra egna markentreprenörer och stod själva för el- och it-installationer.

– Det här var standardbyggen med endast ett par små justeringar. Vad vi behövde göra var att anpassa trappor och ramper till markförhållandena, och det löste Temporent väldigt smidigt. Jag är mycket nöjd med hela deras insats. Allt har flutit på enligt plan och resultatet blev uppskattat. Personalen är väldigt nöjda med sina nya temporära skolbyggnader.

Mer information